securitate infrastructura IT

Securitatea infrastructurii IT: cum poate proteja NetiTworks compania ta împotriva amenințărilor cibernetice

Dacă în trecut securitatea cibernetică reprezenta în mare parte un concept teoretic, în prezent aplicarea practică a acesteia este tot mai vizibilă în cadrul companiilor, indiferent de dimensiunile acestora sau de industria în care activează. Tehnologizarea și digitalizarea au influențat puternic procesele de business, aducând multe beneficii acestora, dar, în același timp, ele au accentuat vulnerabilitatea firmelor în fața amenințărilor online.

Breșele de securitate pot afecta nu doar productivitatea unei organizații, ci au capacitatea de a opri permanent activitatea acesteia. De aceea, dezvoltarea unui sistem de securitate robust a infrastructurii IT constituie o necesitate pentru companii, în special dacă aceasta operează la nivel online și prelucrează date interne și externe.

NetiTworks vine în sprijinul lor, identificând vulnerabilitățile existente și asigurând prevenirea intruziunilor și a daunelor provocate de acestea. În acest scop, utilizăm diferite instrumente, printre care se numără:

  1. Next Generation Firewall

Un firewall de nouă generație constituie o soluție de securitate a rețelei care deține capacități îmbunătățite față de un firewall tradițional. În timp ce acesta din urmă asigură o simplă monitorizare a traficului, un NGFW include funcții suplimentare precum garantarea controlului aplicațiilor, prevenirea integrată a intruziunilor și prezentarea datelor despre amenințările cloud. Astfel, un firewall de nouă generație oferă o protecție mult mai ridicată pentru companii, simplificând în același timp infrastructura acesteia și făcând-o mai ușor de întreținut, actualizat și controlat.

  1. Endpoint Protection

Fiecare dispozitiv utilizat de angajați pentru conectarea la rețeaua firmei constituie o vulnerabilitate în securitatea sa. În acest context, securitatea endpoint se referă la procesul de protejare a dispozitivelor (cum ar fi desktop-uri, laptop-uri, telefoane mobile sau tablete) împotriva atacurilor cibernetice. O soluție endpoint permite astfel companiilor să evite breșele de securitate a instrumentelor folosite de angajați în scopuri profesionale, atât la nivelul rețelei, cât și în cloud.

  1. Email Protection

Securitatea email-ului se referă la măsurile și tehnologiile utilizate în scopul protejării conturilor de mail și a comunicării în acest mediu. El constituie de cele mai multe ori una dintre locațiile principale de atac, reunind date esențiale despre companie și clienții săi. Soluțiile de Email Protection reunesc instrumente tradiționale de securitate precum detecția spyware, siguranța autentificării și criptare cu instrumente de retenție a datelor, arhivare cloud, recuperare și backup.

  1. Web Application Firewall

Firewall-ul pentru aplicațiile web constituie o soluție concepută pentru asigurarea protecției aplicațiilor web prin monitorizarea și filtrarea traficului HTTP/S dintre o astfel de aplicație și internet. Un WAF este capabil să detecteze și să prevină cele mai periculoase amenințări de securitate ale aplicațiilor web, pe care firewall-urile tradiționale nu le pot elimina. Aceste soluții sunt utile mai ales pentru companiile care furnizează produse sau servicii la nivel online, cum ar fi cele de eCommerce sau servicii bancare, întrucât ele operează cu date sensibile.

  1. Vulnerability Assessment & Management

Soluțiile de identificare și management a vulnerabilităților constituie instrumente utile în protejarea pe termen lung a organizației. Altfel spus, evaluarea vulnerabilităților reprezintă o revizuire sistematică a deficiențelor de securitate din cadrul infrastructurii IT prin care se atribuie niveluri de importanță acestora deficiențe și se recomandă măsuri de remediere. Pe de altă parte, managementul vulnerabilităților se referă la practica recurentă de identificare, clasificare, prioritizare, remediere și prevenire a punctelor slabe de securitate din cadrul unei organizații.

  1. Token & Authenticator

Autentificarea bazată pe un token constituie un protocol de logare prin care utilizatorii își verifică identitatea în schimbul unui cod unic de acces. Cu ajutorul acestuia, ei pot accesa platforme precum website-uri, aplicații sau servicii fără a fi nevoie să-și introducă din nou datele. Acest tip de autentificare este diferit de cel tradițional prin parole sau servere, oferind un nivel de securitate superior și garantând administratorilor un control total asupra fiecărei acțiuni sau tranzacții. În general, compromiterea unui token este mult mai dificilă comparativ cu cea a unei parole.

 

Acestea sunt doar câteva dintre instrumentele utilizate de NetiTworks pentru asigurarea securității infrastructurii IT a companiei tale. Contactează-ne acum și află mai multe despre modalitățile de protejare a business-ului tău și despre soluțiile care pot răspunde cu succes atacurilor cibernetice.

Alte articole