mEB0LkP

De ce Ruckus Wireless?

O problemă de care ne lovim zi de zi este calitatea și stabilitatea conexiunilor wireless. Dacă suntem acasă, la firmă sau în vacanță, ne așteptăm să avem o conectivitate wireless stabilă și de mare viteză.

Așa cum pentru un bucătar profesionist nu este același lucru dacă folosește un cuțit universal pentru toate operațiunile sau unul dedicat, trebuie să facem și noi diferența între diferitele tipuri de access point-uri de pe piață.

Dacă o să întrebăm un doctor sau un samurai, sigur ei ne vor spune că nu pot folosi un cuțit universal…

Spre deosebire de designul competiției, Ruckus a patentat tehnologia de antene adaptive cu diferite polarizări care maximizează acoperirea wireless, randamentul și capacitatea de transport.

Frecvențele Radio au caracteristici similare cu transmiterea luminii. Un bec nefocalizat cu o putere dată răspândește lumina în toate direcțiile și intensitatea acestuia scade rapid după o anumită distanță. Antenele omnidirecționale ale unui acces point standard de pe piață funcționează ca un bec nefocalizat. Dacă folosim o lanternă și focalizăm aceeași cantitate de energie către receptor, o să avem o focalizare clară în zona noastră de interes, performanță și fiabilitate.

Un acces point cu antene omnidirecționale nu poate să controleze propagarea semnalului și generează foarte mult “zgomot” inutil.

Prin sistemul patentat de antene adaptive “Ruckus Beam Flex”, fiecare grup de antene își modifică puterea de transmisie și focalizarea în funcție de locul unde se găsesc clienții pe care îi deservesc.

Selecția adaptivă a antenelor și controlul puterii asigură că fiecare pachet este trimis la viteze maxime posibile, reducând timpul de transmitere, rezultând o performanță sporită pentru device-urile care își schimbă poziția și orientarea în plan (ex: telefoane mobile). Tehnologia BeamFlex+ oferă o viteză Wi-Fi mai mare în cele mai dure medii printr-un raport semnal-zgomot (SNR) mai bun, ceea ce înseamnă semnale mai puternice la distanțe mai mari.

Alte articole