management servere

Beneficiile externalizării serviciilor de management servere

În contextul digitalizării puternice din prezent, serverele dețin un rol important în menținerea eficienței operațiunilor unui business. Deținerea unui structuri solide de servere facilitează schimbul de date din orice locație și stocarea lor în siguranță. În acest sens, companiile trebuie să se asigure că serverele lor sunt monitorizate, actualizate și întreținute cu regularitate, astfel putând garanta funcționarea corectă a acestora.

Procesul de management este însă unul complicat, implicând mai multe aspecte decât o simplă instalare și o realizare a unor update-uri. În realitate, el acoperă toate procesele implementării și managementului pachetului total hardware și software necesar menținerii unui sistem operațional.

Cu cât mediul de operare este mai complex, cu atât crește și complexitatea infrastructurii. Cu toate acestea, nu doar business-urile mari aleg externalizarea serviciilor de management a serverelor, ci și cele medii și mici. Ele urmăresc să-și mențină funcționarea optimă, să rămână relevanți în industrie și, nu în ultimul rând, să economisească bani. Astfel, outsourcing-ul întreținerii și administrării serverelor are numeroase beneficii, iar în continuare vom prezenta cele mai importante dintre acestea.

  1. Funcționare continuă

Cele mai multe dintre companii nu își pot permite nici măcar o oră de pauză a activității. Menținerea unui timp de funcționare neîntrerupt depinde de menținerea infrastructurii la cele mai înalte standarde posibile. De cele mai multe ori, un departament intern, deși competent, nu este pregătit să garanteze acest lucru. Externalizarea pune la dispoziția organizațiilor specialiști IT a căror sarcină unică este cea de gestionare a serverelor. Iar această specializare garantează aproape întotdeauna o lipsă a întreruperilor majore de funcționare.

  1. Suport 24/7

Administrarea la nivel intern a serverelor nu poate beneficia de un suport neîntrerupt. Personalul nu este disponibil întotdeauna, spre deosebire de anumite firme de outsourcing care asigură intervenția la orice oră și în orice zi. Astfel, o companie are acces la specialiști IT, cu un timp rapid de răspuns, care pot garanta funcționarea fără întreruperi neplanificate și în parametrii optimi.

  1. Reducerea cheltuielilor

Formarea unei echipe IT interne poate deveni o întreprindere costisitoare într-un timp scurt. Începând de la training-ul personalului și continuând cu salariul de bază, concediile, acoperirea deficienței de expertiză și multe alte aspecte, investițiile pot devin nerentabile. Alegând externalizarea serviciilor de întreținere și administrare servere, o companie obține nu doar asistență continuă de la specialiști în domeniu, ci și o predictibilitate a costurilor pe termen lung.

  1. Sporirea securității

Serverele sunt vulnerabile la atacuri, asigurarea securității lor fiind un element cheie pentru funcționarea optimă a acestora și, implicit, a unei organizații. Pentru că măsurile de securitate devin tot mai complexe și atacurile își sporesc complexitatea și frecvența, fiind dificil pentru o echipă internă să țină pasul cu ele. Această problemă nu este întâmpinată însă de o firmă externă, specialiștii IT din cadrul acesteia fiind la curent cu toate dezvoltările din acest segment și având capacitatea de a identifica orice activitate suspectă înainte ca ea să afecteze performanța serverelor.

  1. Eliberarea timpului

Externalizarea serviciilor de administrare a serverelor ajută atât managementul, cât și angajații unei companii să își îndrepte atenția spre funcționarea generală a business-ului și spre sarcinile lor de bază. Timpul lor nu este ocupat de training, proiectarea și instalarea unui infrastructuri sau soluționarea problemelor legate de aceasta. Ei pot să se bazeze pe un personal cu o înaltă pregătire, concentrându-se pe elementele principale și inițiativele de business care constituie baza fluxului eficient de lucru.

 

Existând atât de multe beneficii ale externalizării serviciilor de întreținere și administrare a serverelor, apelarea la o echipă de specialiști reprezintă pentru business-uri doar o chestiune de timp. Dacă vrei să te situezi în fața concurenților și să obții mai repede aceste avantaje, netiTworks îți stă la dispoziție. Contactează-ne acum și asigură monitorizarea, mentenanța și update-ul complet al serverelor tale.

Alte articole