cablare structurata

Cablarea structurată: importanță și beneficii

Într-o eră a comunicării instantanee, în care fiecare persoană pare să interacționeze cu cineva în orice moment, din orice locație, infrastructura care susține tehnologia comunicațiilor trebuie să fie mereu în perfectă funcționare. În centrele de date, birouri și puncte de lucru, organizarea corectă a cablurilor care conectează toate dispozitivele reprezintă un element cheie pentru îmbunătățirea fiabilității și a eficienței generale. Asigurarea acestei organizări constituie rolul central al cablării structurate.

Serviciile de cablare structurată au rolul de asigurare a implementării corecte a unei infrastructuri de telecomunicații complexe, oferind posibilitatea companiilor, organizațiilor și instituțiilor de a organiza sisteme eficiente de date-voce, supraveghere video, control acces și detecție incendiu. Astfel, un sistem proiectat și instalat corespunzător oferă organizațiilor o infrastructură bazată pe performanțe previzibile și flexibilitate de adaptare la schimbări.

Alegerea serviciilor de cablare structurată oferite de netiTworks pot aduce numeroase beneficii companiei tale, iar în continuare vom analiza cele mai importante dintre acestea.

  1. Simplificarea organizării

Unul dintre cele mai importante avantaje ale serviciilor de cablare structurată este ușurarea organizării dispozitivelor care asigură funcționarea corectă a unui business. Astfel, o organizație utilizează în prezent o mulțime de echipamente, pornind de la telefoane, laptop-uri, desktop-uri, imprimante și ajungând până la servere, camere video și alarme. Ca urmare, adoptarea unui singur sistem simplifică procesul de incorporare a tuturor acestor dispozitive și ajută la identificarea și soluționarea rapidă a potențialelor probleme ce pot apărea în funcționarea acestora.

  1. Evitarea timpilor morți

Perioadele de nefuncționare pot afecta radical productivitatea unui business, un studiu realizat de Gartner arătând că pierderile pe minut pot ajunge până la 5600$. După cum am menționat anterior, sistemele de cablare organizate necorespunzător pot face dificilă detectarea și rezolvarea erorilor. Dacă multiple dispozitive sunt conectate la rețele distincte, identificarea sursei problemei poate dura un timp îndelungat. Mai mult, o lipsă a organizării sistemelor de cablare poate produce confuzie și erori în momentul instalării, accentuând astfel pierderile de timp.

  1. Scalabilitatea

Proiectarea unui sistem ia întotdeauna în considerare factori precum flexibilitatea și scalabilitatea. Indiferent de necesitățile companiei, de la calitatea videoconferințelor până la creșterea volumului de apeluri telefonice, scalarea sistemelor devine facilă, putând fi adăugate ușor noi facilități, fără necesitatea reorganizării complete. În acest fel, sunt reduse costurile de operare a business-ului și sunt scurtați timpii implementare a noilor dispozitive.

  1. Eficiența costurilor

Implementarea unui sistem inteligent de cablare structurată poate constitui unul dintre cele mai importante aspecte în cadrul unei companii. Acesta contribuie la creșterea productivității, lansarea mai rapidă a aplicațiilor strategice posibilitatea de soluționare rapidă a problemelor ce pot apărea la nivelul infrastructurii IT. Toate aspectele menționate au efecte benefice asupra desfășurării activităților în cadrul unui business, contribuind la succesul și profitabilitatea acestuia.

  1. Menținerea securității

În prezent, securitatea reprezintă o preocupare majoră pentru multiple organizații. Deși avansurile tehnologice cresc eficiența și productivitatea, ele pot aduce cu sine breșe în siguranța operării. Sistemele pot întâmpina astfel erori sau atacuri, care provoacă pauze în operare și pierderi de venituri. Cu ajutorul serviciilor de cablare structurată poți obține însă instrumentele și elementele de securitate de care are nevoie un business pentru a rămâne în permanentă siguranță.

  1. Integrarea cu alte echipamente și aplicații

Implementarea unui sistem inteligent de cablare structurată favorizează toate modificările și îmbunătățirile viitoare, care anterior puteau să consume un timp îndelungat. De exemplu, dacă o companie se confruntă cu o crește rapidă, adăugarea unor soluții de videoconferință sau de telefonie IP devine o întreprindere simplă, care nu necesită întreruperi majore de funcționare. Astfel, includerea unor tehnologii sau instrumente noi nu mai constituie o dificultate.

  1. Îmbunătățirea aspectului business-ului

Poate unul dintre cele mai simple avantaje ale unui sistem de cablare structurată este îmbunătățirea aspectului estetic al unei companii. Aparențele contează, iar personalul și clienții nu trebuie să fie întâmpinați de diferite cabluri, poziționate inoportun în diverse spații din sediul sau biroul tău. Ele oferă nu doar un aspect neprofesional, ci pot reprezenta un pericol.

 

Acestea reprezintă doar o parte dintre beneficiile obținute prin alegerea serviciilor de cablare structurată. Contactează-ne acum și află cum poate contribui netiTworks la îmbunătățirea infrastructurii IT a companiei tale și la creșterea productivității sale.

Alte articole