IT Craciun

Cum au schimbat evoluțiile IT modul în care sărbătorim Crăciunul?

În ultimul deceniu, domeniul tehnologiei a devenit atât de important, încât ceea ce se întâmplă în interiorul acestuia afectează totul în lumea noastră. Viața profesională și cea personală au fost schimbate radical de evoluțiile IT. Chiar dacă nu este primul lucru la care ne gândim, inclusiv felul în care sărbătorim Crăciunul este marcat de această evoluție tehnologică.

Crăciunul este văzut de majoritatea oamenilor drept cea mai importantă sărbătoare a anului. De aceea, tradițiile Crăciunului sunt iubite de oamenii din toată lumea, de la cadouri până la întâlnirile cu familia și prietenii. Prin IT au fost create echivalente digitale ale unora dintre aceste obiceiuri și daruri.

Internetul îmbracă straie de sărbătoare atunci când se apropie luna decembrie: site-urile implementează designuri caracteristice, businessurile și magazinele online creează campanii întregi în jurul ideii de Crăciun, iar rețelele de socializare sunt împânzite de atmosfera de sărbătoare. În continuare, vom prezenta câteva moduri prin care evoluțiile IT au schimbat modalitățile în care sărbătorim Crăciunul:

Felicitări și urări online

Dacă înainte lumea era marcată de obiecte fizice, acum totul se face mai întâi la nivel digital. Unul dintre principalele lucruri care au avut parte de schimbare este modul de comunicare. În acest caz, felicitările și urările făcute online au înlocuit cuvintele frumoase rostite sau transmise prin scrisori. E important să vedem partea bună din acest lucru: avem acces mult mai facil la oamenii dragi care sunt la distanță. În plus, formele multimedia precum video, audio, colaje și ilustrații pot fi personalizate la nesfârșit.

Shopping online

Cadourile reprezintă unul dintre cele mai importante simboluri ale Crăciunului, în mod similar cumpărăturilor de sezon. Odată cu apariția magazinelor online, shoppingul din perioada sărbătorilor s-a modificat. Putem să evităm aglomerația magazinelor fizice și a mallurilor folosind mediul online. Avantajele sunt numeroase: posibilitatea de a nu ne deplasa, procesele facile de comandă, economisirea timpului, varietatea mare de produse, promoțiile variate de Crăciun, împachetare și multe altele. Totodată, atunci când rămânem în pană de idei, putem să rugăm persoanele să ne ofere un wishlist online cu ceea ce le-ar plăcea să primească.

Întâlniri remote cu familia și prietenii

Crăciunul înseamnă o ocazie a petrecerii timpului alături de cei dragi, însă există posibilitatea ca ei să nu poată fi întotdeauna în același loc. În ultimii ani, practica întâlnirilor remote a devenit tot mai populară, mai ales după pandemie. Clasicul telefon dat de sărbători devine treptat un Zoom, ocazie cu care putem să comprimăm distanța fizică dintre noi și cei la care ținem, prin camera device-ului pe care îl folosim.

Obiceiurile de business s-au modificat în aceeași măsură prin evoluțiil IT. Companiile folosesc în prezent diverse tehnologii pentru a sărbători venirea Crăciunului: emailuri sau felicitări digitale pentru clienți și parteneri, site-uri care ajută la organizarea de Secret Santa, unde persoanele au acces la wishlistul colegilor și alte instrumente utile, precum și comunicarea pe Social Media unde pot fi puse mesaje adresate comunității.

 

Indiferent dacă în acest an sărbătoriți utilizând instrumentele IT sau aveți posibilitatea de vă întâlni cu cei dragi la aceeași masă, NetiTworks vă urează un Crăciun minunat, plin de liniște și bucurie! Iar dacă vreți să pășiți cu succes în următorul an, noi suntem alături de business-ul vostru. Asigurăm o infrastructură IT pliată pe nevoi specifice și aliniată la standardele tehnologice actuale, oferind soluții complete care țin de externalizare, infrastructură, securitate și mentenanță IT.

Alte articole